Yngve Pettersen
Yngve PettersenInformasjonsarkitekt

Yngve Pettersen, en veteran innen IKT med over 30 års erfaring, er en dyktig informasjonsarkitekt. Han har demonstrert sin ekspertise gjennom ledende roller i utviklingen og implementeringen av komplekse informasjonsmodeller og arkitekturer i virksomhetskritiske IT-prosjekter. Yngves arbeid fokuserer på å fremme sikker og effektiv datahåndtering og kommunikasjon i store organisasjoner.

I hans nylige prosjekter, som i Helse Sør-Øst og hos NRK, har Yngve etablert robuste informasjonsarkitekturer som støtter datautveksling og interoperabilitet. Hans innsats i Helse Sør-Øst involverte etableringen av en målarkitektur for mottak og oppslag på oppdaterte folkeregisteropplysninger, noe som er kritisk for å møte moderne helsekrav. For NRK utviklet han en enhetlig informasjonsmodell for ressurs- og prosjektplanlegging som bidrar til effektivisering og redusert kompleksitet.

Med sertifiseringer i TOGAF, ArchiMate og CDMP, er Yngve spesielt dyktig i å navigere i den komplekse verden av data governance og Master Data Management. Hans strategiske og tekniske ferdigheter sikrer at alle prosjekter han engasjerer seg i oppfyller både nåværende og fremtidige informasjonsbehov, og styrker organisasjonens evne til å håndtere informasjonssikkerhet og krav til compliance.

Prosjekter og artikler

Vil du bli en del av vårt dyktige team?