Kjente problemstillinger med tradisjonelle integrasjoner 

Etter hvert som bedriften din har vokst, og med det kom det behov for flere applikasjoner, som alle måtte integreres med de eksisterende applikasjonene dine. Eksisterende teknologi ble brukt, og alle ble direkte koblet. Implementeringen var rask og effektiv, men på et tidspunkt mistet du kanskje kontrollen, og oppdaget at det var vanskelig å håndtere, tidskrevende å finne og rette feil, og ikke minst dyrt å vedlikeholde.  

Tradisjonelle integrasjoner beskrives ofte som spaghetti-integrasjoner, men vi kaller de gjerne spindelvev integrasjoner, da de går på kryss og tvers, bygger på hverandre, henter fra mange steder uten tanke på hva som er master for dataen, etc.

Dette spindelvevet henger sammen med strikk og binders og blir mindre og mindre holdbart.  

Hvordan påvirker dette bedriften din?   

Reaksjonær feilretting  

Tradisjonelle integrasjoner benytter ofte CSV filer, og dette er vanskelig å overvåke. I beste tilfelle får man en fil tilbake, som få vet hva de skal gjøre med. Dette gjør at IT ofte sliter med å overvåke, og feil oppdages ved at brukere rapporterer at noe ikke stemmer.  

Vanskelig feilsøking 

Etter at brukere har rapportert inn feil så bruker IT ofte lang tid på å nøste opp i spindelvevet for å finne ut hvor feilen ligger. Dette fører ofte til frustrasjon, både hos IT men også for brukere, som venter på at feilen rettes. 

Dyrt vedlikehold 

Connecting Software estimerer at det koster gjennomsnittlige bedrifter 5 millioner i året å vedlikeholde integrasjonene. Mange større bedrifter får større og større integrasjonsavdelinger, bestående av faste og innleide konsulenter, for å vedlikeholde integrasjonene. Dette blir fort dyrt.  

Ikke skalerbart 

Ifølge Clio så tror 38% av IT sjefer ikke at de lenger kan møte bedriftens krav til nye applikasjoner, da dette krever flere integrasjoner. Spindelvevet er for omfattende, og man blir etter hvert redd for at det er et «House of Cards» som faller sammen ved å implementere en ny integrasjon på toppen av de eksisterende.  

Frustrasjon over manglende effektivitet 

I dagens verden krever de fleste brukere «real time» overføring av data, samt automatikk og rask prosessering for å selv være effektiv i arbeidshverdagen. Tradisjonelle integrasjoner sliter med å møte dette kravet når bedriften er blitt over en viss størrelse, og trenger oppgraderes.  

Hva kan du gjøre?  

For mange er løsningen en integrasjonsplattform som kan styre og kontrollere integrasjonene i økosystemet ditt på en måte som effektivt bygger feilhåndtering inn i oppbyggingen, overvåker på flere nivåer. En type integrasjonsplattform som øker i popularitet er iPaaS, og du kan lese mer om det her

Vil du bli en del av vårt dyktige team?

Vil du bli en del av vårt dyktige team?